PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru nr. 3, cod 120195

 Telefon: 0238721653, 0238721654; fax: 0238721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro

web: http://ptbuzau.mpublic.ro

                                                                Operator de date cu caracter personal 3977


 

                                                                                                                             

      NR. 26/VIII/3/2023                                                                     16.11.2023

 

 

 

C O M U N I C A T

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice  următoarele:

 

La data de 16.11.2023 organele de poliţie din cadrul IPJ Buzău – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor Eonomice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare într-o cauză privind  săvârşirea  infracţiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 din Legea nr. 241/2005 şi spălarea banilor, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019. Percheziţiile  au fost efectuate la adrese din judeţele Buzău, Giurgiu, Ilfov şi din mun.Bucureşti, la persoane juridice şi persoane fizice care au ascuns bunul ori sursa impozabilă sau taxabilă, ori au evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale, operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Prejudiciul total estimat in această fază a urmării penale este de 20.000.000 lei.

Prin efectuarea perchezițiilor  se urmărește identificarea şi ridicarea tuturor documentelor de evidenţă contabilă şi extracontabilă, cu referire la societăţile comerciale vizate şi depistarea unor suspecţi, în această perioadă procedându-se la audierea a 147 persoane.

 

 

Precizăm că măsurile procesuale dispuse in cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de codul de procedură penală care nu pot, în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

               

                                                         

                                                                      Biroul de informare publică

                                                                         şi relaţii cu presa