PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru nr. 3, cod 120195

 Telefon: 0238721653, 0238721654; fax: 0238721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro

web: http://ptbuzau.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3977

       

       Nr.16/VIII/3/2023                                                                       4.05.2023                                                                                                                                                      

COMUNICAT DE PRESĂ

Admitere contestație declarată de Parchetul de pe lāngă Judecătoria Pătārlagele

Dispunere arestare preventivă.

 

 

         Biroul de Informare Publică și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Buzău este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 4.05.2023 Tribunalul Buzău a admis contestația declarată de Parchetul de pe lāngă Judecătoria Pătārlagele și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpatul P.B.

 

La data de 29.04.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Pătārlagele s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe DN 10, pe raza orașului Nehoiu, sat Lunca Priporului a avut loc un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane.

 Īn fapt, īn timp ce numitul P.B., polițist īn cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău - Postul Poliție Siriu conducea, īn noaptea de 28/29.04.2023, īn timpul liber, autoturismul marca Mercedes, fiind sub influența băuturilor alcoolice, avānd o alcoolemie de 0,48mg/l īn aerul expirat, pe fondul neatenţiei şi neadaptării vitezei īn curbă, a pierdut controlul mașinii, a intrat īn derapaj și apoi īn coliziune cu un autotractor marca MAN, care se afla parcat pe marginea drumului, īn afara părții carosabile, fapt ce a condus la decesul pasagerului dreapta față.

Ulterior, analiza toxicologică a indicat pentru conducătorul auto o alcoolemie de 1,11 g/l īn sānge la prima probă biologică de sānge recoltată.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data 30.04.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Pătārlagele a solicitat instanței de judecată să dispună de arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvārşirea īn concurs a infracţiunilor de ucidere din culpă prev. de art.192, alin.1 și 2 Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului prev. de art.336 alin.1 din Cod penal.

        

Cercetările īn cauză sunt continuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Pătārlagele.

 

 

Precizăm că măsurile procesuale dispuse īn cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, īn nicio situație să īnfrāngă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

                                                                         BIROUL DE PRESĂ