PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru nr. 3, cod 120195

 Telefon: 0238721653, 0238721654; fax: 0238721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro

web: http://ptbuzau.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3977

       

               Nr.11/VIII/3/2023                                                                                                                                                                                                         13.04.2023

 

              

                                                                                                                 

COMUNICAT DE PRESĂ

- Tentativă de omor - Arestare preventivă -

 

 

                   Biroul de Informare Publică și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Buzău este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 13.04.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Buzău au solicitat arestarea preventivă a inculpatului O.V., cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor calificat.

 

Situația de fapt reținută īn sarcina inculpatului O.V. constă īn aceea că, īn dimineața zilei de 12.04.2023, īn jurul orelor 12, īn urma unui conflict spontan, inculpatul O.V.  i-a aplicat persoanei vătămate trei lovituri de cuţit, una īn zona feţei şi două īn zona toracică posterioară, persoana vătămată fiind supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

 

Tribunalul Buzău a admis solicitarea Parchetului și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele inculpatului O.V.

 

 

      Precizăm că măsurile procesuale dispuse īn cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, īn nicio situație să īnfrāngă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

                                                                         BIROUL DE PRESĂ