stema.gif (8003 bytes)

ROMĀNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru, nr. 3, cod 120360

telefon 0238/721653,  fax 0238/721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro, web: http://ptbuzau.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3977

 

 


 

                                                                                                                                                                       27.03.2023     

                                                                                                                                                   

COMUNICAT DE PRESĂ

- Tālhărie urmată de moartea victimei - autori minori -

 

 

                   Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Buzău este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                   La data de 23.03.2023 Parchetul de pe lāngă Tribunalul Buzău a fost sesizat de către organele de poliție cu privire la faptul că pe raza satului Căldărăști, județul Buzău, a fost găsită decedată o persoană de sex bărbătesc, īn vārstă de 82 de ani.

                   Din cercetările efectuate pānă īn prezent a rezultat că la data de 22.03.2023, victima s-a deplasat cu bicicleta proprietate personală īn extravilanul satului Căldărăști, județul Buzău, pentru a-și tăia via. La īntoarcere, īn jurul orelor 14,00, s-a īntālnit cu 3 minori, īn vārstă de 15, 10, respectiv 9 ani, care l-au trāntit la sol și l-au deposedat de bicicletă.

                   Victima care avea și unele probleme locomotorii a plecat īn urmărirea celor 3 minori, pentru a-și recupera bicicleta, īnsă aceștia l-au imobilizat, l-au lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele īn special īn zona toraco-abdominală, l-au legat cu o sfoară de māini și de picioare, după care l-au dezbrăcat de haine, l-au stropit cu apă și l-au abandonat, plecānd cu bicicleta sustrasă.

                   A doua zi, pe data de 23.03.2023, īn jurul orelor 12,00, victima a fost găsită decedată pe cāmp, de către un vecin, īn locul īn care a fost abandonată de cei 3 minori, fiind sesizate organele de urmărire penală.

                   Īn urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei, pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni de părți moi.

                   Avānd īn vedere vārsta autorilor faptei, īn cauză s-au luat măsurile prevăzute de dispozițiile legale īn vigoare, pentru minorul care a īmplinit vārsta de 14 ani dispunāndu-se efectuarea unei expertize neuropsihiatrice.

                    Precizăm că măsurile procesuale dispuse īn cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot īn nicio situație să īnfrāngă principiul prezumției de nevinovăție.

                                                                                                                            

                                                                              BIROUL DE PRESĂ