stema.gif (8003 bytes)

ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru, nr. 3, cod 120360

telefon 0238/721653,  fax 0238/721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro, web: http://ptbuzau.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3977

 

 


 

 

 

 

Nr. 6/VIII/3/2023                                                                                                                07.03.2023

 

COMUNICAT DE PRESĂ
- Arestare preventivă - infracțiuni de viol și agresiune sexuală”

Biroul de informare publică si reiatii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice urmatoarele:

La data de 01.03.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele au solicitat arestarea preventivă a inculpatului XK, cercetat sub aspectul comiterii unei infracțiuni de viol, precum și a două infracțiuni de agresiune sexuală.

Situația de fapt reținută constă în aceea că în perioada 2017 - decembrie 2022, inculpatul X.Y. a întreținut în mod repetat relații sexuale cu persoana vătămată minoră A.B., atât la locuința sa în care domiciliază cu familia, cât și la o casă aflată în construcție, proprietatea familiei sale, ce se află la o distanță de aproximativ 100 m față de prima locuință, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința, în condițiile în care la data inițierii actelor sexuale avea vârsta de 7 ani.

De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul, în mod repetat, a întreținut acte de natură sexuală (dezbrăcare, frecarea organelor genitale, masturbare, atingerea în zona organelor genitale), cu persoanele vătămate minore C.D. și E.F., profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra și de a-și exprima voința, în condițiile în care, la data inițierii actelor sexuale, aveau vârste cuprinse între 7 ani și 10 ani.

In afara faptului că inculpatul X.Y. a întreținut acte de natură sexuală cu cele 3 persoane vătămate mai sus menționate, a încercat sub o formă sau alta să abordeze și alte persoane vătămate minore în vederea satisfacerii fanteziilor erotice.

Judecătoria Pătârlagele a admis solicitarea Parchetului, emițând mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.