stema.gif (8003 bytes)

ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru, nr. 3, cod 120360

telefon 0238/721653,  fax 0238/721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro, web: http://ptbuzau.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3977

 

 


 

 

 

 

           

               Nr.   11 / VIII/ 3/ 2022                                                           30.09.2022

 

              

COMUNICAT DE PRESĂ

-         Trimitere în judecată – în stare de arest preventiv – furt prin metoda „înțepare roți”

 

 

         Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 28.09.2022 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a trei inculpați, doi dintre ei cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în formă continuată – 4 acte materiale, prev. și ped. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.P. și art. 77 lit. a C.p., iar cel de-al treilea cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat, prev. și ped. de art. 32 C.p. rap. la art. 228-229 alin. 1 lit. b  și d  C.p. cu aplic. art. 77 lit. a C.p.

 În esență, situația de fapt reținută în sarcina inculpaților constă în aceea că în perioada ianuarie – august 2022, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, folosindu-se de autoturisme proprii, se deplasau, în principal pe DN E 85 și, după ce „punctau” autoturismele conduse de persoanele vătămate, procedau la urmărirea și depășirea acestora, forțând persoanele vătămate să oprească, context în care tăiau unul dintre cauciucurile autoturismelor, determinând persoanele vătămate să coboare din autoturism, ulterior inculpații profitând de situație pentru a sustrage bani și/ sau bunuri. Prejudiciile produse prin comiterea faptei se ridică la valoarea de 43.850 lei.

 

 

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, potrivit Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanța competentă, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

                                                                                                                                                                                                                         BIROUL DE PRESA