stema.gif (8003 bytes)

ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru, nr. 3, cod 120360

telefon 0238/721653,  fax 0238/721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro, web: http://ptbuzau.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3977

 

 


 

 

 

 

 

                                                Nr.   16/ VIII/ 3/ 2022                                                                                                                                                                                                       12.12.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

-         Arestare preventiv㠖 ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului

 

 

         Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 10.12.2022 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au solicitat arestarea preventivă a inculpatului X.Y., cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Situația de fapt reținută constă în aceea că, în după amiaza zilei de 09.12.2022, în jurul orei 15:36, inculpatul X.Y. a condus autoturismul proprietate personală, pe Șoseaua Vadu Pașii din mun. Buzău, din direcția Vadu Pașii către Buzău, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală de 0,80 g/‰, respectiv 2,67 g/‰ la prima probă recoltată și 2,54 g/‰ la cea de-a doua probă, iar la ieșirea de pe podul Vadu Pașii, către Buzău, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă cu roțile de pe partea dreapta a autoturismului și a acroșat, accidentând mortal victima în vârstă de 15 ani, care se deplasa pe marginea părții carosabile în calitate de pieton, în aceeași direcție.

Judecătoria Buzău a admis solicitarea Parchetului, emițând mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

  Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.