stema.gif (8003 bytes)

ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru, nr. 3, cod 120360

telefon 0238/721653,  fax 0238/721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro, web: http://ptbuzau.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3977

 

 


               

                                                                                                              03.10.2022                      

              

COMUNICAT DE PRESĂ

Arestare preventivă - Trafic de influență

Precizări comunicat din 30.09.2022

 

 

            Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          La data de 29.09.2022, sub coordonarea procurorului de caz, polițiști din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Buzău au realizat prinderea în flagrant a numitului M.T., ce primea suma de 2.500 lei de la o altă persoană denunțător în cauză.

          Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada martie - septembrie 2022, în baza aceleiași rezoluții infracționale, numitul M.T., fost polițist in cadrul I.P.J. Prahova, a solicitat și primit în total suma de 5.350 lei și 2.400 de euro, cu promisiunea că va interveni pe lângă membrii comisiei care se ocupă cu organizarea examenului de admitere la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, pentru ca fiul denunțătorului să fie admis, creând fals aparență că are influență asupra membrilor comisiei de concurs, invocând faptul că și soția acestuia face parte din comisie și deține o funcție influentă în Poliția română, precum și faptul că el însuși a lucrat în poliție.

          La data de 30.09.2022 s-a solicitat Tribunalului Buzău arestarea preventivă a inculpatului, propunere ce a fost admisă, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

                   

          Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

                                                                                      BIROUL DE PRESĂ