stema.gif (8003 bytes)

ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru, nr. 3, cod 120360

telefon 0238/721653,  fax 0238/721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro, web: http://ptbuzau.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3977

 

 


 

 

 

           

               Nr. 4/VIII/ 3/ 2022                                                                      09.02.2022

 

              

COMUNICAT DE PRESĂ

-         Trimitere în judecată – agent de poliție – organ de cercetare al poliției judiciare

 

 

          Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 02.02.2022 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului N.M. – agent de poliție – organ de cercetare al poliției judiciare, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, prev. și ped. de art. 337 Cod penal.

Situația de fapt reținută în sarcina inculpatului constă în aceea că, în data de 15.01.2022 a condus autoturismul propriu pe DJ 203H, pe raza com. Topliceni, jud. Buzău, fiind implicat într-un eveniment rutier din care au rezultat pagube materiale, iar la solicitarea organelor de poliție a refuzat să îi fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori prezenței substanțelor psihoactive.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a demarat procedurile specifice pentru retragerea avizului de poliție judiciară al inculpatului.

 Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, potrivit Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanța competentă, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.