ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA RÂMNICU-SĂRAT

Râmnicu-Sărat, str. Constantin Brâncoveanu, nr.42, cod 125300, jud. Buzău

telefon 0238/565527,  fax 0238/563641

e-mail: pj_ramnicu-sarat@mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3976

 

 


 

 

                                                                                                                   17.01.2022                                                                                                       

COMUNICAT

 

La data de 16.01.2022 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat au dispus prin ordonanță punerea în mișcare a acțiunii penale față de

 

N.M. – agent de poliție în cadrul IPJ BuzăuSecția 7 Poliție Rurală Grebănu , sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice, prev. de art. 337 C.p. ;

 

Procurorii au reținut că în seara zilei de 15.01.2022 inculpatul N.M. , a condus un autoturism marca BMW pe DJ 203H pe raza com. Topliceni, jud. Buzău , împrejurare în care a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale – respectiv provocarea de avarii unui autoturism marca Opel, aflat staționat pe sensul său de mers.

Inculpatul nu a oprit la locul producerii evenimentului rutier ci și-a continuat deplasarea iar după aproximativ. 70 m a fost implicat într-un nou eveniment rutier soldat cu pagube materiale , autoturismul condus de inculpat intrând în coliziune cu un autocamion oprit în afara părții carosabile.

La solicitarea lucrătorilor de poliție sosiți la fața locului, inculpatul a refuzat să îi fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței substanțelor psihoactive.

 

Prin ordonanța procurorului din data de 16.01.2022, ora 14:05 față de inculpatul N.M. s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 ore.

 

La data de 17.01.2022 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu-Sărat au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, propunere care a fost admisă de Judecătoria Râmnicu-Sărat, pe numele inculpatului fiind emis mandat de arestare preventivă.

Punerea în mișcare a acțiunii penale și arestarea preventivă a inculpatului sunt măsuri reglementate de codul de procedură penală, a căror aplicare nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

PRIM – PROCUROR,