R O M Â N IA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ

JUDECĂTORIA BUZĂU

Operator de date cu caracter personal 3978

 

 

 

 

 

Biroul de Informare și Relații Publice al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău este abilitat să transmită următoarele:


         La data de 12.01.2022, procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău  au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de  un număr de 4 inculpați, persoane fizice, membri ai aceleiași familii pentru comiterea de infracțiunilor de proxenetism și înșelăciune.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

               În perioada 2016-ianuarie 2022, inculpatul P.J., folosind metoda cunoscută în practica judiciară drept „LOVER BOY” a desfășurat activități de proxenetism prin înlesnirea și încurajarea practicării prostituției de către IPA, pe teritoriul Mării Britanii și Danemarca obținând din această activitate într-un mod facil un folos patrimonial injust estimat la 415.042 lei.

În perioada noiembrie 2016- ianuarie 2022, inculpatul D.I. folosind metoda cunoscută în practica judiciară drept „LOVER BOY” a desfășurat activități de proxenetism prin înlesnirea și încurajarea practicării prostituției de către D.F. pe teritoriul Mării Britanii obținând din această activitate un folos patrimonial injust estimat la 312.078 lei.

În perioada 2017-2021,  inculpata S.R. a săvârșit infracțiunea de înșelăciune în formă continuată prin metoda ”GHICIT” , (44 acte materiale) inducând în eroare persoanele vătămate prin prezentarea ca reală a faptului mincinos că deține puteri supranaturale prin care poate să rezolve problemele personale ale acestora, atribuindu-și în fals calități și nume precum  Tămăduitoarea Milena” , ”Maria Tămăduitoarea” și ”Tămăduitoarea Lecuitoare Milena” , solicitând sume de bani în schimbul acestei activități și în mod corelativ cauzând prejudicii în patrimoniul victimelor infracțiunii fiind estimat la 232.355 lei

În perioada 2017-2021, inculpata B.S.E. a săvârșit infracțiunea de înșelăciune în formă continuată prin metoda ”GHICIT”, (29 acte materiale) inducând în eroare persoanele vătămate prin prezentarea ca reală a faptului mincinos că deține puteri supranaturale prin care poate să rezolve problemele personale ale acestora atribuindu-și în fals numele mincinos de ”Tămăduitoarea Simona” solicitând sume de bani în schimbul acestei activități și în mod corelativ cauzând prejudicii în patrimoniul victimelor infracțiunii, estimat la 56.143 lei.

 

       Față de un inculpat s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar față de 3 inculpați s-a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de Judecătoria Buzău.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.