stema.gif (8003 bytes)

ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU

Buzău, str. Stan Săraru, nr. 3, cod 120360

telefon 0238/721653,  fax 0238/721687

e-mail: pt_buzau@mpublic.ro, web: http://ptbuzau.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3977

 

 


 

                                                                                                                                                                17.01.2022     

                                                                                                                                     

              

COMUNICAT DE PRESĂ

- Infracțiuni de corupție –

Punere în mișcare a acțiunii penale

Control judiciar

 

 

                   Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                   La data de 13.01.2022 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul L.D. pentru săvârșirea infr. de dare de mită, prev. de art. 290 C.p.

                   În sarcina acestuia s-a reținut la data de 05.01.2022 , în timp ce se afla  în carantină la domiciliu, urmare faptului a fost depistat pozitiv infectat cu virusul SARS-COV 2 pe raza unui stat membru al Uniunii Europene, a încălcat măsurile legale, fiind depistat de către lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău pe raza mun. Buzău, cărora le-a oferit suma de 100 lei, pentru a nu lua măsura sancționării contravenționale.

                   În acest context a fost sesizat Serviciul Județean Anticorupție Buzău ai cărui lucrători, sub coordonarea procurorului de caz, au realizat prinderea în flagrant a inculpatului când oferea suma de bani, fiind înregistrat dosar penal pentru săvârșirea infr. de dare de mită.

                   Întrucât în aceeași zi inculpatul a mai fost sancționat de două ori contravențional pentru încălcarea măsurilor legale de carantinare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău sub aspectul săvârșirii infr. de zădărnicirea combaterii bolilor.

                   Având în vedere circumstanțele personale ale inculpatului și împrejurările comiterii faptei, la data de 13.01.2022 s-a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

                   Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura preventivă a controlului judiciar sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                            

                                                                              BIROUL DE PRESĂ