R O M Â N I A       

                 MINISTERUL PUBLIC                                                         

                                                                                                                                           

PARCHETUL DE PE LÅNGĂ TRIBUNALUL

                             B U Z A U

               OPERATOR DATE NR.3977

               Nr._________________                                                                              06.07.2016

 

              

COMUNICAT DE PRESĂ

- Măsură preventivă – agent de poliție -

 

 

                   Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                   Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus la data de 05.07.2016 reținerea inculpatului Drăgan Petrică Dragoș, agent de poliție în cadrul I.P.J. Buzău, sub aspectul infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

                   La data de 06.07.2016, acesta a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

                   În cauză, până la acest moment procesual a rezultat că inculpatul, agent de poliție cu atribuții de constatare și sancționare a contravențiilor în cadrul I.P.J. Buzău, în intervalul 09.06 – 26.06.2016, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și primit suma de 600 de lei (3 acte materiale).  pentru a nu lua măsurile legale care se impuneau în raport de abaterile rutiere constatate. De asemenea, se mai reține că în aceeași calitate, în toamna anului 2015, inculpatul a pretins suma de 900 de euro, primind în fapt 500 de euro, de la o persoană, în schimbul promisiunii de a-i facilita acesteia promovarea probei practice de obținere a permisului de conducere categoria B, prin efectuarea de intervenții pe lângă examinatorii auto asupra cărora ar fi avut influență.

                   Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, în vederea stabilirii răspunderii penale.

                   Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu afectează principiul prezumției de nevinovăție.

                   Activitatea de documentare s-a realizat cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău și al Biroului de Operațiuni Speciale Buzău.

         

                                                                             BIROUL DE PRESĂ