R O M Â N I A       

                 MINISTERUL PUBLIC                                                         

                                                                                                                                           

PARCHETUL DE PE LÅNGĂ TRIBUNALUL

                             B U Z A U

               OPERATOR DATE NR.3977

               Nr._________________                                                                     11.12.2014

 

              

C O M U N I C A T

- Trimitere în judecată – trafic de influență -

 

 

                   Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                   Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatei PETCU MONICA pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de trafic de influență prevăzute de noul Cod penal.

                   În fapt, in sarcina inculpatei s-a reținut , în intervalul august-septembrie 2014, a pretins sumele de 1.000 lei și 600 de euro și a primit 1.000 lei de la o persoană , susținând va interveni la comandantul unei unități militare din municipiul Buzău pentru angajarea sa și pentru procurarea actelor de studii necesare postului respectiv.

                   Ulterior, în luna octombrie 2014, inculpata a pretins din nou și a primit de la o altă persoană suma de 500 lei, lăsând se înțeleagă are influență asupra funcționarilor Primăriei Municipiului Buzău pentru ștergerea din evidențele fiscale a debitului de aproximativ 3.000 lei, provenit din amenzi contravenționale neachitate.

                   Cele 2 persoane au denunțat activitatea infracțională a inculpatei, demers care a generat declanșarea urmăririi penale în cauză.

                   În desfășurarea activității infracționale, inculpata a folosit mai multe cartele telefonice, atât pentru a zădărnici contactarea sa de către denunțători după primirea sumelor de bani de la aceștia, cât și pentru a împiedica depistarea sa de către organele de urmărire penală,  respectiv s-a prevalat de o pretinsă influență asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai administrației publice locale, aducând atingere valorilor de integritate și corectitudine prezumate în sfera acestora.

                   Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Buzău.

                   Activitatea infracțională a fost documentată cu sprijinul operativ și tehnic al Direcției Generale AnticorupțieServiciul Județean Anticorupție Buzău, Poliției Municipiului BuzăuBiroul de Investigații Criminale și Serviciului de Informații și Protecție Internă Buzău.

                  

                                                                   BIROUL DE PRESĂ