R O M Â N I A       

                  MINISTERUL PUBLIC                                                         

PARCHETUL DE PE LÅNGĂ TRIBUNALUL

                           B U Z A U                                                                             

NR.                                                                                                                      

                                                                                                                20.08.2015

 

C O M U N I C A T

TENTATIVĂ DE OMOR

LOVIRI SAU ALTE VIOLENTE

- măsuri preventive –

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice  următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus la data de 19.08.2015 punerea in miscare a actiunii penale împotriva inculpatului minor M.M  pentru comiterea  infracțiunilor de tentativă de omor si loviri sau alte violente.

Din cercetările efectuate si probele administrate in cauză, rezultă că in seara zilei de 31.05.2015, inculpatul M.M in timp ce se afla la intersectia străzii Patriei cu bulevardul Unirii din mun.Buzău, având asupra sa un briceag, l-a injunghiat in zona femurală a piciorului stâng pe C.D.V, căruia i-a cauzat leziuni ce i-au pus viata in primejdie. S-a mai reținut că in aceeași imprejurare inculpatul M.M, cu acelasi briceag, l-a tăiat in zona călcâiului stâng si pe B.M.V, cauzându-i leziuni ce nu au necesitat zile de ingrijiri medicale.

A rezultat, de asemenea, că după comiterea faptelor, inculpatul a plecat din mun.Buzău in mun. București mergând la un văr al său, până la jumătatea lunii august 2015, sustrăgându-se astfel de la cercetări. A fost identificat in trafic de organele de poliție in ziua de 19.08.2015 in centrul mun.Buzău.

Inculpatul M.M a fost retinut pentru 24 de ore, începând cu data de 19.08.2015 si a fost prezentat instantei – Tribunalul Buzău cu propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău privind luarea măsurii arestării preventive.

Prin încheierea din 20.08.2015 instanta a admis propunerea parchetului, a dispus arestarea preventivă a inculpatului M.M pentru 30 de zile si emiterea mandatului.

 In cauză cercetările continuă, urmând ca după finalizarea anchetei să furnizăm date suplimentare.

         Precizăm că punerea in mișcare a actiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, să infrângă principiul prezumtiei de nevinovăție.

 

               

                                                         

                                                                      Biroul de informare publică

                                                                         și relații cu presa