R O M Â N I A       

                 MINISTERUL PUBLIC                                                         

                                                                                                                                           

PARCHETUL DE PE LÅNGĂ TRIBUNALUL

                             B U Z A U

               OPERATOR DATE NR.3977

               Nr._________________                                                                              11.11.2015

              

C O M U N I C A T

- Trimitere în judecată  -

Infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani

 

                   Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                   Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus, prin rechizitoriul din 09.XI.2015, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului FERCU MIHAI MĂDĂLIN, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

                   Au fost, de asemenea, trimiși în judecată, sub control judiciar, inculpații DRAGOMIR CONSTANTIN pentru comiterea infr. de evaziune fiscală și spălare de bani, MOAȚĂ LAURENȚIU pentru complicitate la evaziune fiscală și pentru infr. de spălare de bani, TOMA ION pentru complicitate la evaziune fiscală și pentru infr. de spălare de bani și în stare de libertate inculpații MANOLE CODRUȚ MIHAI și MANOLE FLOAREA, ambii pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

                   Probatoriul administrat in cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situație de fapt:

                   Inculpatul Fercu Mihai Mădălin, în calitate de administrator de drept sau în fapt al S.C. Rau Novo Pell, în perioada 2012 – 2014, a evidențiat în contabilitate operațiuni fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata unei TVA in sumă de 5.476.698,97 lei de la bugetul de stat. Aceeași activitate infracțională s-a reținut și în sarcina inculpatului Dragomir Constantin, care inițial a fost angajat și ulterior a devenit reprezentant legal al S.C. Rau Novo Pell.

                   În sarcina inculpaților Moață Laurențiu, Toma Ion, Manole Floarea și Manole Codruț Mihai s-a reținut că, în calitate de administratori în fapt sau în drept ai unor firme, i-au furnizat inculpatului Fercu Mihai Mădălin facturi fictive de aprovizionare, pentru a-i înlesni sustragerea de la plata TVA cu valori substanțiale.

                   Cu privire la infracțiunea de spălare de bani, s-a reținut că toți inculpații au transferat, succesiv, în conturi bancare, sume de bani, pentru a simula plăți reale, care să creeze aparența unor livrări efective de marfă, ascunzând faptul că, în realitate, au circulat doar facturi false.

                   Dosarul a fost înaintat, spre  judecată,  la Tribunalul Buzău,  propunându-se și menținerea măsurilor preventive dispuse față de inculpați.

                  

                                     

                                                                             BIROUL DE PRESĂ