†††††††††††††††††††††††† R O M ¬ N I A†††††††

†††††††††††††††† MINISTERUL PUBLIC†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

††††††††† †††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

PARCHETUL DE PE LÅNG√ TRIBUNALUL

†††††††††††††††††††††††††††† B U Z A U

††††††††††† †† OPERATOR DATE NR.3977

††††††††††† †† Nr._________________†††† †††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† 07.04.2013

 

††††††††††† ††

C O M U N I C A T

Trimiteri in judecata - infr. de ucidere din culpa

 

 

†††††††††††††††††† Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

†††††††††††††††††† 1. Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului SERCAIANU VALERIC√, pentru comiterea infr. de ucidere din culpa in forma gravata, prev. de art. 178 al.1,2,3 Cod penal. In aceeasi cauza a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului NITU CLAUDIU FLORIN pentru infr. de ucidere din culpa, prev. de art. 178 al.1,2 C.penal.

†††††††††††††††††† Probatoriul administrat in faza urmaririi penale a relevat faptul ca, la data de 21.05.2013, in timp ce conducea autoturismul marca Jeep Cherokee cu nr. de inmatriculare BZ-72-SAS, cu o viteza peste limita legala, respectiv 91 km/h. pe DJ 203 K, pe raza localitatii Potoceni din com. Maracineni, din directia Cernatesti catre Buzau, avand o alcoolemie in sange de 1 gr.%o, inculpatul Sercaianu Valerica s-a angajat in efectuarea unei manevre de depasire periculoase, parasind partea carosabila si accidentand-o mortal pe minora B.A., in varsta de 14 ani, care se afla in afara partii carosabile.

†††††††††††††††††† In ceea ce-l priveste pe inculpatul Nitu Claudiu Florin, care in aceleasi imprejurari, circuland in localitate cu o viteza peste limita legala, respectiv de 61 km./h., din directia Cernatesti catre Buzau, a efectuat o manevra de schimbare a directiei de mers, prin virare la stanga, fara a se asigura, intrand in coliziune cu autoturismul condus de inculpatul Sercaianu Valerica, care circula in aceeasi directie, eveniment care s-a soldat in final cu accidentarea mortala a minorei B.A., s-a retinut comiterea infr. de ucidere din culpa in modalitatea prev. de art. 178 al.1,2 C.penal.

††††††††††††††††††† †††††††† Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Buzau.

†††††††††††††††††† Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu infrange principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

††††††††††††††††††

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† ††† Biroul de informare si relatii cu presa