R O M N I A

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÅNG TRIBUNALUL

B U Z A U

OPERATOR DATE NR.3977

Nr._________________ 29.08.2013

 

 

C O M U N I C A T

- Retinere si arestare preventiva

pentru infr. de omor -

 

 

 

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus, la data de 28.08.2013, ora 13,30, retinerea pentru 24 de ore a invinuitei IMBRE MARIA , pentru savarsirea infractiunii de omor, considerand ca la acest moment exista indicii temeinice cu privire la contributia infractionala a acesteia.

In fapt, se retine in sarcina invinuitei ca in seara zilei de 27.08.2013, in jurul orelor 18,45-19,00, pe fondul unui conflict spontan, a lovit pe concubinul sau B.S. cu un cutit in zona pectorala stanga, producandu-i grave leziuni traumatice care i-au cauzat decesul.

La data de 29.08.2013, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata si urmeaza sa formuleze propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, sesizand in acest sens Tribunalul Buzau.

Cercetarile continua pentru verificarea apararilor formulate de inculpata si stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-a consumat actul infractional. Urmeaza a fi administrat probatoriul testimonial si a ne fi inaintat raportul de necropsie, elemente de probatoriu in raport de care vom stabili cu certitudine contributia infractionala a inculpatei.

Facem precizarea ca fapta inculpatei urmeaza a fi analizata prin raportare la dispoz. art. 66 C.pr.penala referitoare la prezumtia de nevinovatie.

Alte elemente de detaliu cu privire la aceasta cauza urmeaza a fi aduse la cunostinta opiniei la finalizarea anchetei.

 

 

Biroul de informare si relatii cu presa