R O M Â N I A       

                 MINISTERUL PUBLIC                                                         

                                                                                                                                           

PARCHETUL DE PE LÅNGÃ TRIBUNALUL

                             B U Z A U

               OPERATOR DATE NR.3977

               Nr._________________                                                               22.01.2013

 

 

              

C O M U N I C A T

Trimiteri in judecata - infr. de evaziune fiscala

 

 

 

                   Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

                   1. Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului CRISTEA FLORIAN , pentru comiterea infr. de evaziune fiscala.

                   Probatoriul administrat in faza urmaririi penale a relevat faptul ca, in perioada 16.02.2007 - 30.04.2011, incupatul nu a inregistrat in actele contabile veniturile obtinute din vanzarea unui autovehicul, sustragandu-se de la plata unor obligatii fiscale catre stat in suma de 7353 lei.

                    S-a retinut , de asemenea, ca inculpatul a calculat, repartizat si inregistrat in actele contabile impozit pe dividende aferent anilor 2007 si 2008 si nu a achitat suma datorata bugetului de stat in valoare de 32.338 lei.

                   In cauza s-a aplicat sechestru asigurator pana la concurenta sumei de 38.314 lei.

                   Dosarul a fost inaintat Tribunalului Buzau.

 

                   2. Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatei IORDACHE ALINA, pentru infr. de evaziune fiscala.

                   In fapt, in baza probelor administrate in faza urmaririi penale, s-a stabilit ca, in perioada 2009-2010, inculpata, in calitate de presedinte al unei asociatii fara scop patrimonial, s-a sustras de la plata catre bugetul de stat a unui impozit pe profit in suma de 67.427 lei si a unei TVA in valoare de 48.189 lei prin ascunderea sumei impozabile si anume prin inregistrarea veniturilor obtinute din activitati cu scop patrimonial in contul destinat veniturilor din activitati fara scop patrimonial.

                   Dosarul a fost inaintat Tribunalului Buzau.

 

                   3. Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului DINU MARIUS, administrator al unei intreprinderi individuale din judetul Buzau, pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala.

                   In fapt, in baza probelor administrate in faza urmaririi penale, s-a stabilit ca in perioada 2010-februarie 2011, inculpatul a efectuat mai multe operatiuni de achizitii de usturoi, pe plan intern si intracomunitar din Spania, pe care l-a comercializat fara a declara si inregistra in contabilitate aceste achizitii si veniturile obtinute, sustragandu-se astfel de la plata catre bugetul de stat a unei TVA in suma de 40.722 lei.

                   Dosarul a fost inaintat Tribunalului Buzau.

 

 

 

 

                                                              Biroul de informare si relatii cu presa