R O M Â N I A       

                 MINISTERUL PUBLIC                                                         

                                                                                                                                           

PARCHETUL DE PE LÅNGÃ TRIBUNALUL

                             B U Z A U

               OPERATOR DATE NR.3977

               Nr._________________                                                               21.02.2013

 

 

              

C O M U N I C A T

- Retinere si arestare inculpat -

 

 

 

                   Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

                   Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus, la data de 20.02.2013, ora 16,00, retinerea pentru 24 de ore  a invinuitului OITA NECULAI ,  pentru comiterea infr. de  tentativa de omor.

                   Probatoriul administrat in cauza a relevat urmatoarea situatie de fapt:

                   In dupa-amiaza zilei de 20.01.2013, in timp ce se afla in curtea locuintei unui consatean, pe fondul unui conflict spontan cu partea vatamata D.F., invinuitul    i-a aplicat acesteia o lovitura in cap cu o grebla, producandu-i leziuni pentru vindecarea carora au fost necesare 65-70 zile ingrijiri medicale, cu punerea vietii in primejdie. Partea vatamata a fost internata la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucuresti, unde a fost supusa unei interventii chirurgicale.

                   La data de 21.02.2013, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpat si au formulat propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, sesizand in acest sens Tribunalul Buzau.

                   Prin incheierea din 21.02.2013 Tribunalul Buzau a admis propunerea formulata de parchet si a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru 29 de zile.

                   Facem precizarea ca fapta inculpatului urmeaza a fi analizata prin raportare la dispoz. art. 66 C.pr.penala referitoare la prezumtia de nevinovatie.

                   Cercetarile continua pentru stabilirea situatiei de fapt si completarea materialului probator, date suplimentare urmand a fi comunicate mass-mediei la finalizarea anchetei.

 

                                                    Biroul de informare si relatii cu presa