R O M N I A

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÅNG TRIBUNALUL

B U Z A U

OPERATOR DATE NR.3977

Nr._________________ 01.03.2013

 

 

 

C O M U N I C A T

Trimiteri in judecata - infr. de evaziune fiscala

 

 

 

 

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

1. Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului IONITA MARIAN, pentru comiterea infr. de evaziune fiscala.

Probatoriul administrat in faza urmaririi penale a relevat faptul ca, in perioada 01.04.2009-30.06.2011, incupatul nu a inregistrat in contabilitatea societatii la care functiona ca administrator veniturile realizate din comercializarea de marfuri si din transportul rutier de material lemnos si nu a declarat organelor fiscale veniturile obtinute, sustragandu-se astfel de la plata catre bugetul general consolidat al statului a unui impozit in suma de 62.771 lei si a unei TVA in suma de 114.242 lei.

In cauza s-a aplicat sechestru asigurator asupra bunurilor imobile si mobile apartinand inculpatului pana la concurenta valorii prejudiciului.

 

Dosarul a fost inaintat Tribunalului Buzau.

 

 

 

Biroul de informare si relatii cu presa