MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL

                            B U Z A U

                  Nr.______________/_____________                                         11.04.2012

 

 

 

 

C O M U N I C A T

 

 

- Retinere primar - luare de mita -

 

 

 

                   Biroul de informare publica si relatii cu mass-media este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

                   La data de 11.04.2012, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus retinerea pe o durata de 24 de ore a invinuitului OPREA ELVIS EUSEBIO, primar al comunei Viperesti, judetul Buzau, pentru infractiunea de luare de mita.

                   In baza probelor administrate pana la acest moment in faza urmaririi penale s-a stabilit ca in perioada decembrie 2010-februarie 2012 acesta a pretins si primit de la numitul P.V., printr-un intermediar, care de asemenea a fost retinut,  suma de 10.000 lei  pentru mentinerea unui contract de arenda incheiat in ianuarie 2010 , contract care are ca obiect 40 ha. de teren  - pasune. In sarcina invinuitului se retine, de asemenea, ca in aprilie 2012 a conditionat eliberarea unei adeverinte necesare depunerii dosarului aceleiasi persoane pentru acordarea subventiei de la APIA pe anul 2012.

                   Cercetarile au fost declansate in urma denuntului numitului P.V. . Urmare denuntului, s-a organizat un flagrant, operatiune in cadrul careia s-a remis intermediarului suma de 10.000 de lei.

                   In cursul zilei de 11.04.2012, invinuitul OPREA ELVIS EUSEBIO si intermediarul vor fi prezentati Tribunalului Buzau cu propunere de arestare preventiva.

                   Cercetarile continua in vederea lamuririi imprejurarilor in care s-a consumat actul infractional, respectiv stabilirea concreta a contributiei celor doi participanti.

 

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICA

SI RELATII CU MASS-MEDIA