MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL

                        B U Z A U

- Biroul de informare publica si relatii cu presa -                                       08.02.2012

          8/VIII/3/2012

 

                                                                COMUNICAT

                                        RAPORT DE ACTIVITATE 2011

 

            Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:     

         Astazi,la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau,a avut loc dezbaterea activitatii anuale desfasurate in 2011 de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau si ale unitatilor subordonate.

         Activitatea analizata a avut ca obiective consolidarea rezultatelor anterioare si inlaturarea deficientelor,respectiv concentrarea eforturilor pentru indeplinirea actului de justitie la standarde calitative superioare.

        In cea mai mare parte a anului 2011 , parchetele din judetul Buzau au functionat cu scheme incomplet ocupate si s-au confruntat cu o mare fluctuatie de personal.

        In anul 2011 Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau si unitatile subordonate au avut de solutionat un numar de 24921 dosare,cu 1267 mai multe fata de 2010.Un numar de 326 dosare au facut obiectul urmaririi penale proprii,iar 24595 dosare al supravegherii urmaririi penale.

        Au fost solutionate 9790 dosare din care 186 au facut obiectul urmaririi penale proprii.

        S-au intocmit rechizitorii in 820 de cauze si s-a dispus trimiterea in judecata a unui numar de 1044 de inculpati,din care 155 au fost dedusi judecatii in stare de detentie preventiva.

        S-au aplicat sanctiuni administrative fata de 2709 invinuiti/inculpati,din care 20 au facut obiectul urmaririi penale proprii .

        Dinamica celor mai importante  categorii de infractiuni sub aspectul inculpatilor trimisi in judecata se prezinta astfel:

        -infractiuni contra vietii- 20 de rechizitorii

        - infractiuni de coruptie- 3 rechizitorii

        -infractiuni de contrabanda -5 rechizitorii

        -infractiuni de evaziune fiscala-37 de rechizitorii

       Procurorii ,care desfasoara activitate in sectorul judiciar, au participat la judecarea a 7187 de cauze penale si 3465 de cauze civile. S-au formulat concluzii in 3510 cauze penale si 2507 de cauze civile.Au fost declarate 62 de apeluri si recursuri privind 95 de inculpati.

       Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau si unitatile subordonate au solutionat un numar de 1219 plangeri si au dat relatii juridice juridice ,in conditiile permise de lege,unui numar de 2543 de cetateni.